درس نمایندگی مجلس(1)
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام! ایام انتخابات است و مهمترین موضوع برای مردم، یافتن فردی شایسته برای وکالت در مجلس است. و از طرفی دیگر به قطع و یقین، یکی از اسطوره ها و قهرمان های تاریخ معاصر ایران در خدمت به مردم، شهید مدرس است. ایشان که از دوره سوم تا ششم مجلس ملی نماینده مجلس بود، واقعاً الگویی کامل و عالی برای مردم و نمایندگان را به نمایش گذاشته اند.
در ادامه برخی رفتارهای شهید مدرس در دوران نمایندگی رو با هم می خوانیم و نتیجه گیری از آن( که بسیار ساده است) رو به عهده خودتون می ذاریم:
اول باید بگم که خود شهید مدرس نقل می کنند:" در نجف مرجعیت شیعیان به من پیشنهاد شد ، اما خودم فکر می کردم لازم است به خاطر مسلمانان به هند بروم و به کار تشکیل حوزه و مجامع اسلامی بپردازم. مدتی درنگ کردم، به این نتیجه رسیدم که ملت ایران هزینه سنگینی را متحمل شده و مرا برای خدمتگزاری به این مرتبه رسانده است. حال به من نیاز دارد و من آن ها را رها نمی کنم."( پس شهید مدرس از سر بیکاری به مجلس نرفت، بلکه بالاترین مقام آن زمان برای یک روحانی یعنی مرجعیت نجف به او پیشنهاد شد ولی خدمت به مردم ایران را ترجیح داد.)
شهید مدرس از وابستگی به هر فرد و گروهی شدیداً دوری می جست. روزی ایشان در مجلس گفتند: "من از آقای مستوفی هیچ درخواست شخصی ندارم. من با ده نخست وزیر و چهل پنجاه وزیر بوده ام، اگر یکی از آن ها مدّعی شد که مدرس از من درخواستی داشته است،آن شخص خیلی مرد است. من حتی یک برگه برگه درخواست در کابینه ندارم و هیچ تقاضایی از کسی نکرده ام."
شهید مدرس در یکی دیگر از سخنرانی های خود در مجلس تنها افتخار و لقب خود را نوکر مردم می داند و با سخنانی صریح اعلام می کند: "تمام مقامات مثل شاه، رئیس الوزرا و اعضای پارلمان نوکر خلقند. یکی اسمش شاه است، یعنی نوکر مردم. یکی اسمش رئیس الوزرا است، یعنی خدمتگزار مردم و باید تمام این ها نوکری کنند."
در پایان دلیل این صراحت و شجاعت را از خود شهید مدرس نقل می کنیم: "اگر من آزادانه اظهار عقیده می کنم و هر حرف حقی را بی پروا می گویم برای آن است که چیزی ندارم و از کسی هم نمی خواهم. اگر شما هم بار خود را سبک کنید و توقع خود را کم کنید آزاد می شوید. باید جان انسان از هر گونه قید و بندی آزاد باشد تا مراتب انسانیت و آزادگی خویش را حفظ نمایید."
ما رو هم از نتیجه گیری خودتون مطلع کنید. یاعلیالتماسدعا
کلمات کلیدی :